Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Renata Renata Jan Maryjan (3639 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
robi__ napisał:
Chciałbym odpowiedzieć Magdalenie:
w Twojej odpowiedzi jest optymizm i wiara, że jeśli ktoś chce to potrafi.Miło to usłyszeć od kogoś kto jest na obczyźnie. Gratuluje błogosławionego stanu, i życzę Wam zdrowej i uśmiechniętej pociechy . Siły i radości na każdy dzień
A teraz do Hiltona:
z Twojej wypowiedzi mogę wnioskować że musisz walczyć o swoje, pewnie nie jest łatwo. Nie ma w Tobie optymizmu i wiary tym bardzie nie będzie jej dla innych na tym forum. Ok, Twoje podejście jest racjonalne i bezpośrednie trąci pesymizmem ale warte jest wsłuchania się, gdyż na pewno jest prawdziwe. Dzięki.

Mam nadzieje że jednak większość z Was ma więcej radości z przebywania w Norwegii, mimo różnych smutków i rozczarowań.
Aha z wcześniejszych postów wywnioskowałem że w Norwegi to raczej powoli i monotonnie, [b]w kontakcie z przyrodą tu Hilton wspomina o walce? Czyżby było aż tak niedobrze?
[/b]

Czyżbys był psychologiem?? JA nie walcze o swoje, bo swoje juz mam. A wypowiedz moze i brzmi pesymistycznie, ale jest realna, to znaczy - wlasnie to moze cie tutaj spotkac, strata czasu i pieniedzy.
A jesli chodzi o walke, to czyzbys zapomnial ze ty pierwszy o tym wspomianes w swoim poscie. Prsze, nie przeinaczaj moich słow, bardzo tego nie lubie. Z całym szacunkiem do cieżarnej magdaleny, ale ona tu chyba nigdy nie pracowala ( jesli pracowala, to zwracam honor), a o rodzine martwi się maz.
Robie nie mam dłuzej ochoty prowadzic z tobą dyskusji, dlatego ze ty tak jak wszyscy inni, ktorzy chcieli przyjechac ostatnio do Norwegii, chca usłyszec same superlatywy, a jak słysza głos prawdy, to od razu oskarzaja kogos ze pewnie ma ciezko i walczy. Ja nie pracuje obecnie w budowlance, ale wiem jak w tej branzy jest bo pracowalam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
ala mala
(alamala)
Nowicjusz
Z czego to wynika , jeżeli można spytać, monopol jest po to by go łamać, a rynek sam wybiera to co mu pasuje, czyż tak nie jest?
My Polacy potrafimy zawsze i wszędzie znaleźć rozwiązanie szybsze i prostsze czy zatem nie można tego zrobić w no?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
ala mala
(alamala)
Nowicjusz
Jestem wdzięczny za Twoje opinie i jak wspomniałem dyskusja ta pozwala na poznanie plusów i minusów życia na obczyźnie, a Twój głos prawdy jest dla mnie niezwykle cenny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
otoz wlasnie w norwegii jest inaczej niz w polsce i z jednej strony, ja bym tego nie zmieniala, choc brakuje mi mase innych produktow, norwedzy sa mniej wymagajacy wg mnie zeby nie bylo
taaa jak wszyscy zaczna kombinowac to to III RP sie z tego zrobi;
rynek jest waski i ograniczony, nie ma tysiecy firm Krzak...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jezeli masz firme, ktora prosperuje w Polsce dobrze/srednio, to nie rozumiem dlaczego chcesz wyjechac do Norwegii. Masz na pewno klientow. Jak zamkniesz firme i wyjedziesz to ich stracisz, tak, ze wracac juz nawet nie bedzie do czego. A z praca w Norwegii jest roznie. Moze znajdziesz prace, moze nie. I praca tutaj w tez moze byc meczaca i stresowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
ala mala
(alamala)
Nowicjusz
Chciałbym poznać opinie osób mieszkających w no, po to by poznać jak można sobie poradzić na obczyźnie. Nie jestem osobą zdesperowaną, która na siłę szuka koła wsparcia na forum, raczej miło jest mi porozmawiać z nowymi ludźmi i dowiedzieć się czegoś nowego. Rozważam możliwość poznania no z "bliska" i wasze wypowiedzi pokazują mi pełniejszy obraz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów
www.nyinorge.no/pl/Nowicjusz-w-Norwegii/ to stronka dla polakow przyjezdzajacych teraz do no , polecam duzo ciekawych informacji ,
mój maż tutaj prowadzi mala firme budowlana od 4 lat , jestesmy zadowoleni z pobytu tutaj , same pozytywy , malo stresu , dzieciaki napewno bede mialy tutaj lepszy start w dorosle zycie , ludzie otwrci , usmiechnieci , kazdy ma swoje zycie nikt zabardzo nie interesuje sie innymi ludzmi pod wzgledem zawisci , zazdrosci, plot , mozna sporo zwiedzic zobaczyc w okolo swietne widoki , kazdy dla siebie cos znajdzie ... Zycze powodzenia trzymam kciuki ... aby sie udalo ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...wal jak w dym,robi_!

na podstawie twoich postow,miejsce pracy w norwegii,masz zagwarantowane!

wystarczy,ze wybierzesz na stronie nav:

- kategoria glowna : mechanicy psychiatrii,doktorzy dusz...
- podkategoria : ksieza,psycholodzy zakladowi...
- region : cala norwegia

...powodzenia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
ala mala
(alamala)
Nowicjusz
pakuję walizkę, i jadę ha ha ha
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
Witaj robi, Ja prowadze wlasna firme jedno osobowa i jestem bardzo zadowolony z takiego ukladu.Oczywiscie poczatki nie sa latwe ale jesli wejdziesz w krag dobrych klientow to o prace nie bedziesz musial specjalnie sie starac ona cie znajdzie sama oczywiscie mowimy o dobrej robocie.samo prowadzenie dzialalnosci jest duzo latwiejsze niz w polsce ,zadnych zusow i pierdol poprostu na ile fakture wystawisz z tego zaplacisz podatek, jesli sie nie boisz to startuj na norge jest ok.pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok